Semester är en tid för avkoppling och njutning av vårt liv. Men istället för att bara förstöra vår tid kan vi ge oss mycket för vårt välbefinnande, för en god framtid, för fred och upplysning. Vi kan förvandla våra tankar och hälsa i en bra riktning genom att använda dessa helgdagar. Semester är den bästa tiden att arbeta med denna förvandling eftersom vårt sinne är mest stabilt och avslappnat just nu och vi kan fokusera på våra mål med stor beslutsamhet. Här talar vi specifikt om sätten att påbörja denna förvandling.

Energiläkning av chakra

Ordet ‘Chakra’ härrör från det sanskritiska språket som betyder hjul. Det sägs att det finns totalt sju energicentraler i människokroppen från rot till spets som ansvarar för att sinnet och kroppen fungerar korrekt, som kallas chakras. Varje chakra har förening med en ordentlig uppsättning organ och har en specifik färg.

Rotchakra har röd färg och fungerar för vitalitet, energi och passion. Sacral chakra har orange färg och fungerar för skapande, möjlighet och bedömning. Solar plexus chakra har gul färg och fungerar för karisma, koncentration och ytlighet. Hjärtchakra har grön färg och fungerar för medkänsla, välstånd och avundsjuka. Halschakra har blå färg och fungerar för kommunikation, sanning och bedrägeri. Tredje ögat chakra har indigofärg och fungerar för romantik, intuition och illusion. Kronchakra har violetta färger och fungerar för andlighet, insikt och ångest.

Om någon av våra chakra är blockerad kan vi känna en fysisk eller emotionell stress som ytterligare kan leda till flera problem. Detta chakra kan avblockeras med hjälp av chakra-läkning för att lösa problemet.

Kristallläkning

Kristaller är mycket kraftfulla stenar om det handlar om att bry sig om fysisk mental eller ekonomisk hälsa. Men det är mycket viktigt att bära en kristall som passar dig bäst. Det används för att lindra från sjukdom. Vissa specifika kristaller används också för att reflektera de negativa energierna. Det är också viktigt att där det bärs – som hänge nära bröstet, på handleden eller på vilket finger.

Aromaterapi

Nose är ett mycket speciellt och effektivt sinnesorgan och det är därför aromterapi kommer att spela sin roll. Genom att använda speciella blandningar av vissa oljor och dofter kan en aktuell lösning göras. Genom att massera lösningen på specifika delar av kroppen kan både fysiska och psykiska påfrestningar elimineras.

Meditation

Meditation bör definitivt vara där i din rutin om du funderar på att förvandla dig själv. Meditation är känd för att minska ett stresshormon som kallas kortisol som är en av de viktigaste fienderna i människokroppen. Det friskar upp och uppmuntrar sinnet. Även sömnkvaliteten är känd för att förbättra det. Du kommer att kunna tänka mer lugnt på grund av att öva meditation.

Astrologi, tarot och numerologi

Det finns vissa spådamer som väntar på att upplysa dig. Med hjälp av astrologi, tarotkort och numerologi kan du hitta alla svar relaterade till ditt liv och även lösningarna på dem. Du kan också få rätt väg att gå för att få fred. Genom att förutsäga om framtiden hjälper astrologi, tarotkort och numerologi dig att komma ur dålig situation och på detta sätt skyddar dig.

Så slösa inte din semester bara genom att hänga eller koppla av hemma. Fokusera på hur du lägger till kvalitet i ditt liv.