Vänner Först av allt kommer vi att veta vad som är meditation? Hur är det nödvändigt att öka vår mentala kapacitet?
Vänner, hur vi utövar vår kropp för att hålla den frisk och passar. På samma sätt måste vi meditera för att hålla vårt mentala tillstånd rätt och hälsosamt också.

Dagens tid är upptagen och alla i dagens tid får inte tillräckligt med tid att tänka på sin mentala situation. Vem har inte spänning i denna spänningsfyllda fas? Under den här perioden kan ingen tänka på hans sinne för att han ska kunna ta hand om sin hälsa. Sinnet förblir instabil tack vare spänningen så att personen känner sig uttråkad på sin arbetsplats och i sitt eget liv. I så fall glömmer personen att han har ett liv. I den här situationen glömmer man att leva sitt liv. På grund av denna spänning fortsätter personen att rida sig runt sjukhuset. På grund av spänning blir människans kropp sjukdomshem och människans kropp behöver konstant medicin och blir van vid drogen. När denna situation blir vår dagliga rutin, tänker vi på att meditera och koncentrera vårt sinne på en viss sak som är en meditation för att må bättre. Processen att koncentrera sinnet kallas meditation. Ju mer koncentrerat vårt sinne är desto bättre jobbar vi. Människor glömmer att deras natur också har fysisk natur och mental natur. Genom att resa upp tidigt på morgonen leder meditering mot ett mål till sin mentala och fysiska tillväxt. Den som glömde att leva sitt liv på grund av spänning, efter meditation, börjar leva ett liv. Efter meditation börjar personens sinne att förbli stabila så att hans sinne ser ut mot varje uppgift.

Varför meditation är viktigt?

Vänner, om du vaknar på morgonen och mediterar i 15 till 20 minuter, kommer den kapacitet som du ska jobba att fördubblas. Spänningen du brukade kommer att sluta med roten. Du får inte tillräckligt med tid för att få spänningen.
Ditt sinne kommer att börja röra sig mot positivitet och du kommer inte att kunna föreställa dig hur du kommer att övervinnas av negativitet. Efter meditation kommer det inte att finnas något sådant mål som människor inte kan nå. Det sätt på vilket vi ibland tröttnar på att springa och vi vill stabilisera vår kropp genom att stabilisera vår kropp på samma sätt för att hindra oss från att tänka mer av vårt sinne, det är nödvändigt att stabilisera det, det är nödvändigt att koncentrera det, för att vilken meditation är klar
För Yoga måste vi tänka att vår mage är tom eller inte, men du behöver inte tänka på allt detta för att meditera. När du får tid, försöker du koncentrera dig. Meditation fungerar bra och snabbt men det fungerar mer effektivt om du försöker meditera tidigt på morgonen. Detta lilla steg kan göra stora förändringar i dig.
Så, oroa dig inte om saker som bara fokuserar på ditt mål och meditera varje dag.