Idag äter människor på en väldigt fel sätt. De vet inte vad man ska äta och hur man äter. Som i sin tur skapar många konstiga saker med kroppen?

Hantera dina makronäringsämnen
Det borde finnas en perfekt balans mellan makronäringsämnen i vår mat. Protein, kolhydrater och fetter kallas makronäringsämnen. Det föreslås att cirka 40 procent av ditt totala kaloriintag ska komma från protein, 40 procent av det totala kaloriintaget ska komma från kolhydrater och 20 procent av det totala kaloriintaget ska komma från fetter.

Mikronäringsämnen är viktiga
Vi bör också fokusera på intag av mikronäringsämnen som är vitaminer och mineraler eftersom de är väsentliga och ansvariga för kroppens väl fungerande funktion och även för utvecklingen av immunsystemet. Brist på dessa mikronäringsämnen kan också leda till svåra sjukdomar. På grund av överkokning av maten dödar vi de vitaminer som finns i maten. Speciellt B-vitaminer och C-vitamin är värmekänsliga vitaminer och kan försvinna på grund av överkokning.

Levande mat
I dagens tid är maten i vår tallrik mestadels död. Ibland borde vi försöka konsumera mat i sin råa form, mat som har lite livslängd i den. Frukt är en sådan livsmedelskälla. Groddar är också ett exempel på sådan sorts mat. På grund av livsmedlets levande natur har den tätare näringsvärdet i den.

Förpackad mat, en bov
Vi borde försöka vårt bästa att hålla oss borta från den förpackade maten eftersom de laddas med toxiner och hårda kemikalier som kan orsaka skador på vår kropp. Den förpackade maten är laddad med konserveringsmedel som också gör maten resistent mot oxidation, men också med garantin att maten förpackades för länge sedan.

Bearbetat socker
Förädlat socker som lätt kan hittas på marknaden och används i nästan allas kök är den största fienden i dagens människors hälsa. Socker är mycket viktigt för vår överlevnad och allt som vi äter omvandlas till socker genom förtärings processen. Därför borde vi inte konsumera detta extra bearbetade socker. Sockret bör konsumeras i naturliga former som frukt och honung Andra säkrare alternativ är stevia som är en naturlig sötningsmedel och jaggery. Också, försök att hålla dig borta från de artificiella sötningsmedel av något märke eftersom de har sina egna biverkningar.
Vi bör också förbjuda energidrycker och läskedrycker som består av en stor mängd koffein och socker. Sockerhalten i dessa drycker är så hög att de extra kemikalierna används för att neutralisera effekten av den söta smaken.

Mejeri, en förorenad industri
Mjölk var superfood när det kom naturligt för oss. Det ska vara den mest kompletta maten på planeten. Men dagens scenario är annorlunda. I dag leker många mjölkföretag med vår hälsa för att öka sin verksamhet. De sprutar kor med hårda kemikalier för att öka mjölkproduktionen. De kemikalierna följer också med den producerade mjölken och det vi får är mjölken av dålig kvalitet och mindre näringsvärde som även kan resultera i hormonell obalans hos människa. Så konsumera endast mjölk och andra mejeriprodukter om de är ekologiska.

Så välj den bästa maten att äta för att leva den bästa versionen av dig.