Livets grund är en balanserad kost och vi tänker aldrig på det. Och detta är ett stort misstag som vi alla gör snabbt nuförtiden.

Det finns ett behov av att äta en balanserad kost för god hälsa. En hälsosam balanserad diet stärker kroppen och förbättrar sitt immunförsvar för att bekämpa sjukdomar. En balanserad diet gör hjärnan snabbare och friskare, vilket gör dig mentalt stark också. Genom att göra en hälsosam balanserad diet kan du arbeta bättre både hemma och på kontoret. I avsaknad av hälsosam ätning kan trötthet och andra typer av sjukdomar bifogas.

Några grunderna för en balanserad kost som är mycket viktigt för oss att veta!
En hälsosam balanserad diet består av mat från alla livsmedelsgrupper. De måltider som innehåller mättade fetter, transfett och kolesterol är höga, de ökar kolesterolnivåerna i kroppen och faller inte under kategorin av en hälsosam diet. Om du vill hålla dina ben friska och starka, är det din fördel att undvika alkohol. När din kropp inte får tillräckligt med kalcium, tar det sig att ta kalcium från benen. Och om det händer upprepade gånger blir benen tunna och spröda. Inte bara detta spelar en hälsosam och balanserad diet en stor roll i förebyggandet av diabetes..

En hälsosam fysisk utveckling är resultatet av att ha en riktig och hälsosam diet.
Vår kropp klämmer ner näringsämnena från mat och driver kroppen och ger energi till sin utveckling. Måltiden bidrar också inte bara till kroppen utan även för vacker hud, hår, ögon och tänder. En balanserad hälsosam diet krävs vid alla åldrar, speciellt för ett växande barn. Varje barns kost ska vara hälsosamt och balanserat så att barnet inte är offer för fetma och inte behöver klara av andra fetma-relaterade hälsoproblem. Enligt ett program av indisk hälsovård utgjorde barn i olika åldrar, som följde en hälsosam balanserad diet, bra i klassen eftersom de hade näring av alla behov som deras hjärnor och kropp var nödvändiga för att hålla det smidigt.

Starka ben kräver en balanserad kalciumrik kost för att hålla benen friska och starka under många årtionden.

Om du vill ha starka ben, har du ett särskilt behov av en hälsosam balanserad diet. Kalciumrik mat ger allt som stärker dina ben, vars kropp behöver mellan 18 och 25 år. Kalciumrika livsmedel hjälper dig att behålla styrkan hos benen vid 25 års ålder. Sjuka ben är mindre benägna att bryta lätt.
En balanserad och riktig kost ger oss en hälsosam hjärta för att leva ett hälsosamt och långt liv. En hälsosam balanserad kost är väsentlig för ett hälsosamt hjärta. De livsmedel som har höga mättade fetter, transfetter och kolesterol, överdriven konsumtion av hjärtsjukdom kan orsaka sjukdomen. Om du äter sådana livsmedel där det finns hög natriumhalt kan du sannolikt få stroke. Om du vill ha ett hälsosamt och sjukdomsfritt hjärta behöver du äta olika frukter och grönsaker, hela korn, kött, fisk, baljväxter och mat av fett och mjölk.

En hälsosam balanserad diet är nödvändig för att bibehålla en idealisk vikt. Fetma kan orsaka hjärta och många andra allvarliga sjukdomar, så håll din vikt under kontroll. Din mat ruta spelar en stor roll i detta. Inkludera en frukt, några sallader som morot, gurka, rädisa, broccoli etc. och hela korn, pulser, mejeriprodukter och vissa naturliga oljor i din kost. I frukost kan du hålla frukt (banan, äpple, päron etc.), ostmassa och lite rostade mellanmål med dig.