Känner du maten vad du äter, har att göra med hur din hjärna fungerar? Vi har alltid vetat att det vi äter påverkar våra kroppar och hur vi ser ut. Forskare gör också forskningar för att mer och mer veta att det vi äter tar en vägtull på våra hjärnor. Och de kom till en punkt där de nämnde att maten vi äter påverkar vårt minne mycket. Det är bekräftat.

Vi vet alla att våra kroppar inte gillar stress alls. Våra kroppar släpper ut inflammatoriska kemikalier. Dessa kemikalier stoppar vårt immunförsvar att sparka in och slå tillbaka mot stress genom inflammation. Inflammation hjälper oss att skydda oss mot sjukdomar och reparerar vår kropp när vi gör något som om du skär dig själv. Det har varit kopplat till autoimmuna sjukdomar som multipel skleros, ångest, högt blodtryck och mer.

Men vi är fortfarande förvånad över att veta vad har allt att göra med maten? Vår tarm hjälper till att hålla vår kropps immunsvar och inflammation under kontroll. Tarmhormoner som kommer in i hjärnan eller produceras i hjärnan påverkar kognitiv förmåga. Det är typ av förståelse och behandling av ny information; låt dig fokusera på den uppgift du arbetar med. Hjärnmat är mycket rik på antioxidanter, bra fetter, vitaminer och mineraler. De ger god energi och hjälper kroppen att skydda mot hjärnans sjukdomar. En näringsrik mat gynnar både vård och hjärna. Vi kan hålla vår kropp och sinne i perfekt form. Vissa livsmedel är bättre än andra för din hjärna.

Drick tillräckligt med vatten: Hjärnan kunde inte fungera ordentligt med dricksvatten (dehydratiserad) eller inte dricka tillräckligt med vatten under lång tid. 80% av hjärnan består av vatten. Så det bör hållas i åtanke när du dricker vatten. Det ska räcka för att göra din kropp och själ frisk.

Konsumera antioxidanter: Studier har visat att antioxidanter, särskilt blåbär, skyddar hjärnan och kan minska effekterna av åldersrelaterade sjukdomar i form av sjukdomar som

Alzheimers sjukdom och vansinne: Mörk choklad innehåller många naturliga stimulanser, inklusive antioxidant och koffein, vilket är användbart för att främja koncentration och minne. Granatäpple (sockerfri granatäpple juice) är också en bra källa till antioxidant. Te innehåller också antioxidant. Små mängder koffein kan bidra till att öka minnet med te.

Ät hälsosamt fett, nötter och fullkorn: Nötter och frön är bra källor till E-vitamin, vilket kan bidra till att minska kognitiv nedgång i samband med ålder. Hela spannmålen i maten främjar hjärthälsan. Det flyter i hela kroppen inklusive hjärnan. Andra livsmedel som bör läggas till din kost är frukt, gröna grönsaker och magert protein.

Brainpower tillskott: Relationer mellan näringsämnen och hjärnhälsa är värda att utforska. Att ha en närande, väl avrundad diet ger vår hjärna den bästa chansen att undvika sjukdom. Om din kost är obalanserad av vilken anledning som helst, kanske du vill överväga ett multivitamin- och mineralkomplex och ett omega-3-fettsyratillskott som hjälper till att göra några av de viktigaste. Om du överväger att ta ett tillägg är det bäst att diskutera detta med din läkare eller kvalificerad vårdpersonal.