Andlighet Kanske den unga generationen vet inte ens meningen med detta ord. Med sin förståelse innebär andlighet: att dyrka framför Gud eller någon religiös symbol på helgedomen. Men sanningen är väldigt annorlunda än det, här betyder andlighet innebär att man balanserar dig och ger frid i ditt sinne. Dagens människa är orolig och turbulent, men de vet inte orsaken bakom den. Amerikanska forskare har hävdat att känna igen den del av hjärnan som ansvarar för andlighet. Forskarna har länge trott att en viss del av hjärnan är ansvarig för andliga uppfattningar.

Vårt sinne är mycket lekfullt och också mycket stört hela tiden; det är mycket svårt att kontrollera sinnet. Men andlighet är det enda sättet genom vilket sinnet kan styras. Vi blir uttråkad av monotoni i livet och börjar utforska underhållnings formerna. Vi förstår inte vad orsaken till denna tomhet är. Vi utnyttjar T.V., dator eller underhållande bok för att behaga oss själva; Detta ger oss lättnad för en tid men gradvis börjar stressen och tomheten minska i vårt sinne. Denna spänning och trötthet är faktiskt våra själar, som vi inte kan förstå. För att övervinna denna spänning och tomhet borde vi överge oss till andlighet.

Om du har negativitet eller hat måste du släppa det. Nöjdhet och lycka är mycket viktiga i livet; andra saker betyder inte så mycket. Sanningen är, andlighet är ingenting annat än ditt eget inre balans och det ska känna sig väldigt djupt med fullständig känslighet. Och när du gör en inre balans förändras din inställning till ditt liv helt. Du kommer finna livet väldigt lätt och vackert. Du behöver bara känna igen den kunskapen som är gömd i dig själv. De som har rikedom idag och alla bekvämligheter i världen är inte glada, och de som inte har något, de är också upprörda. Sanningen är att du inte lever ditt liv alls, för om du börjar njuta av ditt liv så kommer alla svåra arbeten att se väldigt lätt ut för dig.

Om det inte finns någon fred i ditt sinne kommer du inte att kunna hitta fred i omvärlden heller och du kommer aldrig att bli nöjd. Andlighet betyder inte att du lämnar resten av världen och bara fortsätter leta efter andlighet. Det innebär att du en gång bör överväga om du lever livet på samma sätt som du vill eller inte. Om svaret är nej, behöver du en inre balans som kan hittas med hjälp av meditation, yoga och andlighet. Problem och svårigheter kommer att fortsätta att komma i livet, men du måste ändra ditt tänkande. Du kommer att möta alla problem med lätthet om ditt sinne är stabil och lugn. Man borde definitivt inkludera andlighet i sitt liv åtminstone en gång för att få andlig kunskap och ge glädje och lugn i sitt liv. Andlighet är en sådan sak efter att ha fått vilken, du kommer att vårda det, resten av ditt liv.