Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Frisk utan medicin
Wellnesspatrullen fick tillfälle att prova massage och indisk livsstil i Dehli. Detta tarvar en egen berättelse. Men här kommer efterbörden.

Trots alla försiktighetsåtgärder, så blev jag rätt tagen efteråt. Ingen klassisk magparasit då diarrén och feberns uteblev. Men jag blev väldigt försvagad. Hyfsat vältränad skulle jag göra de vanliga passen i Bruksvallarnas längåkningsspår helgen efter hemkomsten. Ingen ork. Fotbollsträningen, trapporna och den allmänna känslan i kroppen: kraftlös.

Efter fyra veckor träffade jag en kinesiolog på en fest. Hon såg undrande på mig och gjorde en snabb koll. Du har magproblem, va? Jag hade ju inte ont, eller några andra uppenbara problem, så jag lät det passera.

Men efter årsskiftet hade jag tröttnat på att vara trött, då hade det gått sju veckor efter hemkomsten. Jag lät skanna kroppen utan att berätta om min energilöshet, utan ville bara ha en hälsoundersökning. Hmm, sa terapeuten efter att ha gjort en ESG. Det ser inte så bra ut invärtes. Du riskerar att bli sjuk om du inte gör något. Extra allvarligt är det med magen, du har väldigt låg energi där…

Jag fick två ordinationer och ett tips att återkomma om en månad för att följa upp.

Redan efter en vecka var jag pigg igen, fick tillbaka känslan i kroppen och kunde träna mer som vanligt. Sedan blev det lite bättre för varje vecka. Orkade göra rusher på planen för att springa in i en lucka och få en målgörande passning. Orkade leka med barnbarnen på olika sätt igen. Tolvåringen tittade förvånat på morfar när hon fick en jämn kamp uppför trappan. Va, orkar du nu?

Ok vad är det som hänt i korta ordalag? Jag var energilös i sju veckor, sedan satte jag in två behandlingar och blev normalstark på en vecka. Vid den uppföljande skanningen efter en månad var alla värden i magtrakten normala. Men det visste jag redan innan, det känns ju när en mår bra!

Många vet att EKG återger hjärtats tillstånd och att EEG visar hjärnans funktion. Min kroppsskanning, ESG, visar hela kroppens tillstånd. Det Autonoma nervsystemet, Ryggen, Lymfsystemet, Matsmältningssystemet, Mineralstatus, Natrium/Kalium balansen, Näringsbrister, BMI, vätskebalans, Syreupptag i kroppen, pH-värde. Indikationer om det finns låg eller hög binjure- och sköldkörtelfunktion, om det finns inflammationer i kroppen eller om det finns glukos och insulinobalanser med mera.

Med ESG kan en genom uppföljande analyser se förändringar i hälsotillståndet och se hur en svarar på behandling av olika slag, samt livsstilsförändringar.

Jag hade en så kraftig indikation i hela magsystemet att jag högst sannolikt skulle kunna bli riktigt sjuk om jag inte hjälpte kroppen att ta hand om det.

En ordination var att använda Aquatone mot magen under naveln. Detta för att aktivera de goda bakterierna där. Vid exempelvis en inflammation eller tumör i kroppen, så har vattnet i aktuella celler och vävnader en helt annan struktur och elektrisk laddning än det normala -70mV. Aquatone återstrukturerar vattnet i kroppen till sitt normala, friska läge. Nästan allt vatten i våra kroppar finns i eller precis utanför cellerna. Vi består till 60 procent av vatten. Aquatone kan du läsa om i andra artiklar här på Wellnessguide.

Den andra ordinationen var ett kosttillskott, Duotenum, ett multipreparat med vitamin B 2, 6 och 12, samt mineraler – men framför allt med peptider. Peptider skiljer sig från proteiner enbart genom att de är mindre; gränsen mellan peptid och protein brukar dras vid 50 aminosyror så att insulin med sina 51 aminosyror räknas som det minsta proteinet.

Det är peptider som bl a överför DNA-information mellan kroppens celler. Alla celler innehåller peptider, men antalet minskar med stigande ålder. En 55-åring har tio gånger färre peptider än en 20-åring. Genom att tillföra peptider kan celler regeneras och få en förbättrad funktion.

En kapsel om dagen, 20 minuter efter måltid.

Summa summarum. Wellnesspatrullens syfte är att inspirera läsare att ta tag i sin hälsa innan sjukdomssymptomen kommer.Wellnesspatrullen provade ett nytt sätt att återvinna en frisk och behaglig energinivå i kroppen. Kanske behöver jag inte tillägga att jag inte tar någon som helst medicin, inte ens huvudvärkstabletter, sedan jag konsekvent använder moderna metoder utan biverkningar.

PS Lite mer om vad ESG analyserar i kroppen.

• Balans i central nervsystemet
• Lymfsystem (inflammation eller stagnation)
• Balans i organen (överaktivitet eller stagnation)
• Signalsubstanser : dopamin, serotonin
• Hormoner : TSH, FSH, DHEA, Aldosteron (binjuremärghormon), Kortisol, Adrenalin, Noradrenalin, Östradiol, Testosteron, Insulin, PTH (bisköldkörtelhormon), Sköldkörtelhormon, ADH, ACTH
• Leverfunktion: kolesterol, triglyceriderEIS_scr
• Mineralstatus: Na, K, Cl, Ca, F, Mg, Fe
• Ämnesomsättningsprofil – Basalmetabolism
• Fria radikaler
• pH – värde: syra/bas balans
• Brist på vitaminer och mineraler – rekommendationer
• Möjliga allergier
• Förslag på näringstillskottSpa