Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Vilken hållning vill du ha?
Vill du har mer energi & ork? Del 1
Förbättra då din hållning och förhållningssätt och få mer energi med stöd av min serie av lektioner och tips. Jag börjar med ryggen pelaren för hälsa.

"En rak rygg och ett öppet hjärta är grunden för en en sund kropp som boning för själens längtan."-Martin Fransson

Jag tror du är som de flesta andra i det moderna samhället och majoriteten som kommer till mig som kiropraktor. Du skulle vilja ha mer energi och ork i vardagen dvs vara piggare och gladare.

Vad de flesta märker är hur lätt det är att få mer energi och ork genom en bättre hållning och därmed bättre andning.

Du har troligen inte en toppen hållning. Du är inte ensam 9 av 10 har en hållning som avviker från idealet, enligt studier.

Varför är det då så viktigt med en bra hållning?

Genom att minska ditt huvuds framåt lutning får du bättre hållning, mindre ryggont och stress och mer energi. Vilket i förlängningen bidrar till din grund för hälsa och topp prestation.

"Han såg ut som han bar hela världen på sina axlar."

Dålig hållning händer inte över en natt. Det är en gradvis process. Dålig hållning är ett svar på hur man håller kroppen i olika positioner, såsom sittande och stående. Efter en tid blir dina hållnings muskler svaga och andra muskler ta över arbetet, vilket gör det bekvämt att hänga.

Din kropp har svarat på dina dåliga hållnings vanor, och snart börjar de anpassa sig till dessa som vanliga. Du börjar känna dig "normal" med det som är en avvikande grund hållning, vilket gör det bekvämt att sloka en tid, dock slutar det med alla typer av värk och smärta - för att dina rygg muskler är överarbetade och ansträngda.

Typiska problem i samband med dålig hållning inkluderar rygg- och nack ont, huvudvärk, tandgnissling, muskel-trötthet och påfrestningar. Även din ställning och funktion av större organ (hjärta, lungor och mage) kan påverkas av dålig hållning. Pröva själv och ta ett djupt andetag när du sitter hopsjunken och jämför med när du sitter upprest. Vilket föredrar du?

Ett enkelt sätt att få mer energi och samtidigt bättre hållning är att ta djupa fylliga andetag. Vilket kräver att du sträcker på ryggen. Pröva att ta djupa andetag fem sekunder in och fem sekunder ut under fem minuter och upptäck hur mycket mer energi och upplyft du blir.

Vill du lära dig fler enkla övningar och tips för att bli piggare och gladare med en bättre hållning. Anmäl dig då till min kostnadsfria hållnings serie. Du får i din epost en serie som löper över några veckor, övningar och tips för att stödja dig till mer energi och ork genom en bättre hållning. Anmäl dig här
http://www.welledge.org/...

I del 2 fortsätter jag och utforskar sambandet mellan hur du mår och din ryggs funktion och hållning.Spa