Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!
OKTOBER
NOVEMBER
Tisdag den 11/11 kl 18:30-20
Bra hälsa, gott och enkelt, är inte för bra för att vara sant. Nu har jag ätit "rätt choklad" i fem år och min hälsa är lika bra som för en frisk 35-åring! Men vad grundar sig detta på?

Hundratals studier har under ett par decennier bevisat den mörka chokladens hälsofördelar. Faktum är att dessa rön har intensifierats de senaste åren. Kakaobönan är en av de nyttigaste grönsakerna/frukterna som finns. Ja, även jämfört med spenat, broccoli och blåbär. Men kruxet är inte bara sockret, utan även hur industriproduktion av choklad kan förstöra kakaobönans naturliga nyttighet.

Hur vet jag då att chokladen gjort nytta? Redan innan jag började äta den regelbundet, så testade jag mina blodkärl. Det finns instrument som mäter elasticiteten. Med ålder, fel kost, gifter och stress har kärlen en tendens att slamma igen. Plack bildas i blodkärlen som både hindrar blodflödet och som gör kärlen stelare. Det hindrar blodet från att cirkulera, vilket hindra cellerna från att få syre och näring. Plus att för mycket slagg blir kvar som försvårar för cellerna att fungera som hos en ung människa.

Mina kärl är idag som en 30-årings, en frisk sådan. Kul för en 58-åring att höra :) Dessutom ligger min syreupptagningsförmåga (cellernas kapacitet att ta emot och använda syre) i topp. Det bästa värdet i skalan för en 31-40-åring enligt Skandias hälsotest*. Och jag är då rakt ingen toppidrottsman ;)

Och ja, mycket pengar har jag lagt ned på denna nyttiga choklad. Desto gladare är jag då att nu kunna erbjuda provsmakning av en nordisk, renodlad choklad av en ännu högre kvalitet - till ett betydligt lägre pris! Denna nya choklad består till hälften av rå kakao, till hälften av fermenterad choklad i så låg temperatur att det räknas som rå choklad!

Problemet med kakaobönan är dess bitterhet. Och utmaningen är att det är just de allra nyttigaste ämnena, Flavonerna, som är så bittra. Men det problemet är är löst med denna choklad som jag nu ätit ett tag. Chokladen är riktigt god, med Flavonerna kvar! Detta utan att chokladen är industriellt processad på det sätt nästan all annan choklad faktiskt är.

Handlar det om kakaohalten?
Tillsatta "superbär"?
Är kakaopulver bra?
Hur mycket ska man äta per dag?
Pris?

Ja, dessa frågor och de andra du tar med dig, besvarar jag efter bästa förmåga under denna provsmakning. Som din Wellness Guide vill jag inspirera till ett gott sätt att motverka kroppens grund-inflammation (moder till de flesta sjukdomar) och nedbrytning av celler med åldrande, brist på syre och näring. Kakaobönan är en svåröverträffad antioxidant och i denna choklad finns effekten kvar.

Välkommen på information och provning

Tisdagen den 11 november kl 18:30-20, nära Humlegården i Stockholm.

Begränsat med platser, så anmäl dig senast den 3/11 till per@wellnessguide.se så får du adress och portkod!

Varmt välkommen
Per Hörberg

*Syreupptagningsförmågan låg på 3,83 ml/kg/min och delat med min kroppsvikt motsvarar det ett testvärde på 51,3

DECEMBER
10-11/12 kl 17:00-20:30Vilken hållning vill du ha?
Vill du har mer energi & ork? Del 1
Förbättra då din hållning och förhållningssätt och få mer energi med stöd av min serie av lektioner och tips. Jag börjar med ryggen pelaren för hälsa.

"En rak rygg och ett öppet hjärta är grunden för en en sund kropp som boning för själens längtan."-Martin Fransson

Jag tror du är som de flesta andra i det moderna samhället och majoriteten som kommer till mig som kiropraktor. Du skulle vilja ha mer energi och ork i vardagen dvs vara piggare och gladare.

Vad de flesta märker är hur lätt det är att få mer energi och ork genom en bättre hållning och därmed bättre andning.

Du har troligen inte en toppen hållning. Du är inte ensam 9 av 10 har en hållning som avviker från idealet, enligt studier.

Varför är det då så viktigt med en bra hållning?

Genom att minska ditt huvuds framåt lutning får du bättre hållning, mindre ryggont och stress och mer energi. Vilket i förlängningen bidrar till din grund för hälsa och topp prestation.

"Han såg ut som han bar hela världen på sina axlar."

Dålig hållning händer inte över en natt. Det är en gradvis process. Dålig hållning är ett svar på hur man håller kroppen i olika positioner, såsom sittande och stående. Efter en tid blir dina hållnings muskler svaga och andra muskler ta över arbetet, vilket gör det bekvämt att hänga.

Din kropp har svarat på dina dåliga hållnings vanor, och snart börjar de anpassa sig till dessa som vanliga. Du börjar känna dig "normal" med det som är en avvikande grund hållning, vilket gör det bekvämt att sloka en tid, dock slutar det med alla typer av värk och smärta - för att dina rygg muskler är överarbetade och ansträngda.

Typiska problem i samband med dålig hållning inkluderar rygg- och nack ont, huvudvärk, tandgnissling, muskel-trötthet och påfrestningar. Även din ställning och funktion av större organ (hjärta, lungor och mage) kan påverkas av dålig hållning. Pröva själv och ta ett djupt andetag när du sitter hopsjunken och jämför med när du sitter upprest. Vilket föredrar du?

Ett enkelt sätt att få mer energi och samtidigt bättre hållning är att ta djupa fylliga andetag. Vilket kräver att du sträcker på ryggen. Pröva att ta djupa andetag fem sekunder in och fem sekunder ut under fem minuter och upptäck hur mycket mer energi och upplyft du blir.

Vill du lära dig fler enkla övningar och tips för att bli piggare och gladare med en bättre hållning. Anmäl dig då till min kostnadsfria hållnings serie. Du får i din epost en serie som löper över några veckor, övningar och tips för att stödja dig till mer energi och ork genom en bättre hållning. Anmäl dig här
http://www.welledge.org/...

I del 2 fortsätter jag och utforskar sambandet mellan hur du mår och din ryggs funktion och hållning.Spa