Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Skrattyoga
Skrattövningar kombineras med yoga-andning vilket ger mer syre till kroppen och hjärnan. Det gör att utövaren känner sig mer energisk och frisk. Konceptet bygger på det vetenskapliga faktum att kroppen inte kan skilja på tillgjorda och riktiga skratt. Man får samma fysiologiska och psykologiska fördelar bara man skrattar.

Skrattyoga är mycket roligt. Eftersom den får dig att lämna alla tankar. Den hjälper dig att enkelt lämna tillstånd av rädsla, sorg, oro, egendefinierade begränsningar mm. Därför behöver du inte vara lycklig, ha ett sinne för humor eller ens ha en anledning till att skratta – för att ha glädje av skrattyoga.

Skrattyoga bygger på att "agera som att jag vore lycklig". Vi "simulerar att vara stimulerad". Med tiden blir tillgjorda skratt verkliga skratt som flyter ur oss som en fontän.

Vetenskaplig forskning visar också att skratt kan bidra till att lösa många problem på stora arbetsplatser. Det minskar stressen och leder till förbättrad fysisk och psykisk hälsa. Kvaliteten på arbetet ökar, kommunikationen förbättras, team bildas ur splittrade grupper och relationer förbättras.

Resultat av Skrattyogaprogram som införts av många företag runt om i världen visar att de anställda blivit mer engagerade och effektiva, samt att de lär sig lättare. Detta återspeglas ofta i ökad försäljning, produktivitet och i en mer harmonisk arbetsplats. Skrattyoga började 1995 med bara fem personer. I dag är det ett globalt fenomen med över 6000 klubbar i 60 länder.http://www.laughteryoga.org/

Senaste inläggen
Här kan ni skratta "utan anledning" :)
http://www.skrattaistockholm.nu/KLUBBAR.HTML

Vi är 10 arbetskompisar som vill prova skrattyoga i Stockholm. Var kan i hitta det?

Hej jag håller skrattyoga i Göteborg välkommen www.halsohornan.com :-)

Hej Maria!
Kolla in
www.kurser.se/Skratta_Maa_baettre_62794.htm
www.aktivitet.se/Dans_och_skrattyoga_88561.htm
www.reco.se/q/skrattyoga/vasastaden,+göteborg/1

hej
jag är intresserad av att prova på skrattyoga och undrar vart det finns i göteborg...vilka ställen??
vh maria

Kommentera artikeln 
Namn: 
Kommentar: 
Ordverifiering: 
Skriv in de tecken du ser på bilden nedan.
Spa