Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Skippa gymet och gå ut med hunden
Bland fem tusen engelsmän fick hundägarna mer motion jämfört med dem som gick på gym. Motionen bestod i att gå ut och gå med sin hund och vem kan ha en bättre och personligare tränare än en fyrbent individ som alltid är på gott humör?

I genomsnitt gick hundägarna i studien två gånger om dagen en promenad som varade vardera 24 och 30 minuter. Då man lägger ihop motionen för hundägaren under en vecka blir det ungefär sju timmars promenad per vecka, jämfört med den som inte hade hund eller inte gick ut med sin och istället gick på gymet där de tillbringade en timme och tjugo minuter i veckan.

Jämförelsen fortsatte mellan de båda grupperna, nu med frågan hur mycket de njöt av sina respektive motionsformer. Hela 86 procent av hundägarna i studien tyckte om att gå på promenad med sin hund, medan endast 16 procent av de som tränade på gym gillade sin träning och 70 procent såg den rent av som ett arbete. Sedan var det ju 47 procent av icke-hundägarna som inte tränade över huvud taget.

Det framgick inte hur många av hundägarna som bara släppte ut hunden i trädgården, men för dem finns ju i alla fall potentialen: träningskompisen finns där redo och överlycklig över att få komma ut och röra på sig!
Body + Soul

Kommentera artikeln 
Namn: 
Kommentar: 
Ordverifiering: 
Skriv in de tecken du ser på bilden nedan.
Spa