Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!
OKTOBER
NOVEMBER
Tisdag den 11/11 kl 18:30-20
Bra hälsa, gott och enkelt, är inte för bra för att vara sant. Nu har jag ätit "rätt choklad" i fem år och min hälsa är lika bra som för en frisk 35-åring! Men vad grundar sig detta på?

EFSA är myndighet för livsmedelssäkerhet inom EU. De erbjuder Europeiska kommissionen oberoende, vetenskaplig rådgivning. I år har de släppt följande hälsopåstående:

200 mg kakao-flavanoler dagligen påverkar elasticiteten hos blodkärlen mot ett normalt blodflöde i kroppen. European Food Safety Authority har vetenskapligt konstaterat att blodkärlens glatta muskulatur slappnar av så att kärlen vidgar sig, vid regelbunden konsumtion av flavanol från kakao. Blodtrycket sjunker när flödet fungerar som det ska i artärer och vener.

En naturlig kakaoböna är rik på denna antioxidant. Men vid tillverkningen av vanlig mörk choklad, så försvinner det mesta av det nyttiga. För att få i sig 200 mg kakao-flavanol krävs då mycket choklad dagligen - och det innebär tyvärr även mycket socker och många kalorier.

Mot denna bakgrund är det väldigt roligt att få presentera en riktig hälsochoklad. Den enda, mig veterligen, som garanterar hela två procent flavanol. Det betyder, i klartext, att det räcker med att äta tio gram om dagen av denna hälsochoklad, för att få i sig 200 mg flavanol!

Välkommen att prova en riktigt god choklad tisdagen den 11 november, kl 18:30 – 20, nära Humlegården i Stockholm. Begränsat med platser, så anmäl dig senast den 3/11 till per@wellnessguide.se så får du adress och portkod!

Varmt välkommen
Per Hörberg, din Wellness Guide som ätit hälsochoklad i fem år och har blodkärl och testvärden som en frisk 35-åring!

DECEMBER
10-11/12 kl 17:00-20:30Självhjälp mot ångest
- Vi vill göra det lättare för patienten att komma till behandling, säger Christian Rück, överläkare och enhetschef på Internetpsykiatrin.

Du anmäler dig på Mina vårdkontakter på Vårdguidens hemsida. Då kommer du automatiskt till internetpsykiatrins hemsida. Där gör du en självskattning om symptom och om hur du mår. Sedan blir du kallad till läkarbesök inom 30 dagar.

PS Du kan komma in på länken direkt via Expertlistan till vänster! / Wellnessguide

Forskning om internetterapi vid paniksyndrom visar att åtta av tio blir fria från panikattacker och att hälften mår mycket bättre.

Anmäl dig på http://www.vardguiden.se/...
www.internetpsykiatri.seSpa