Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Protein i gröna drinkar
Min son Pontus började på cirkusgymnasiet för ett och ett halvt år sedan. Bland de första uppmaningar han fick var att äta ofta och mycket eftersom de har krävande fysisk träning många timmar i veckan.

Han har aldrig varit en person som gillar att äta. Som liten fick jag leka in maten i munnen på honom, annars kunde han gå hungrig. (Jag vet, jag provade det också.) Från att ha ätit lite, blev han den i familjen som åt mest. Alla såg med förvåning på hans stora portioner, men ändå kände han sig sällan mätt och nöjd.

För ungefär ett år sedan gjorde jag en grön drink åt honom innan han skulle iväg och träna. När han kom hem frågade han med intresse vad jag hade lagt i den. Han hade känt sig mätt och nöjd, och hans träning hade gått bättre än vanligt. Efter den dagen har han gjort egna drinkar, druckit till frukost och tagit med sig som mellanmål till skolan. Han känner stor skillnad de dagar då han inte dricker sina gröna drinkar.

Det som bekymrat honom är om han får i sig tillräckligt med protein. Ingen av hans kompisar tror att man kan få i sig tillräckligt mycket utan att äta kött och dricka proteinpulver.

Pontus ville veta hur mycket protein drinkarna ger honom och har till slut hittat en praktisk webbsida som dels har egna ingredienser inlagda och dess näringsvärde, men man kan också lägga in de ingredienser man själv använder som inte finns där. Då kan man räkna ut hur mycket näring man får i sig jämfört med rekommenderat intag.

Det visade sig att endast ett glas av Pontus gröna specialblandning ger honom den mängd protein han behöver för en dag! Vill du se vad du får i dig kan du gå till http://spaz.ca/...
Spa