Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Hjälp, jag har gått upp i vikt av raw food!
Jag hörde några prata med varandra om att de behövde gå ner i vikt. Jag visste att de gillar idén med raw food så jag sa att det kunde vara en anledning för dem att äta mer raw. Båda två tittade på mig och sa – men det är raw food som gjort att vi gått upp i vikt!

En stor del av deras diet bestod av bär, frukt och nötter. Visst är det bra saker att äta, men om du äter för mycket av det blir det inte balans. Huvuddelen av en sund raw food-kost måste komma från grönsaker, gröna blad och groddar.

I början kan det vara bra att äta lite mer av nötter och det söta, men låt det vara en övergångsfas mot mer grönt. Ju mer grönsaker du äter desto mer kommer dina smaklökar att förändras och du blir mer och mer sugen på det gröna och mindre sugen på söta frukter och tung mat som nötter.

Du kommer lättare att nå din idealvikt när största delen av det du äter är grönt och sparar ”godiset” till lördagen. Alla fibrer och all vätska som finns i den här maten gör att dina tarmar kommer att fungera bättre. Du kan behöva gå på toaletten ett par tre gånger per dag och det gör att du känner dig smalare även om du redan har din idealvikt.

En skön grön sallad
2 morötter, riven
Lite olivolja
Svart peppar
2 Mandarin eller Tangerin
1 dl groddar av någon sort
1 handfull blandning av salladsblad
1 tsk svarta sesamfrön
1 rödbeta, riven

Blanda allt utom morötter, groddar, salladsblad och rödbeta i en salladsskål. Strö över lite svartpeppar och sesamfrön, pressa saften ur citrusfrukterna och blanda med oljan till en dressing att hälla över allt.
Spa