Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Har du problem med huden?
Min som Joseph hade en lovande karriär framför sig som fotomodell. Han blev fångad på stan av en modellscout när han var femton. Han fick ganska många modelljobb men någon gång mellan det att han var sexton och sjutton år började han få acne.

Inte på det sätt som de flesta tonåringar får, han fick ganska mycket i ansiktet, men ryggen var värst. Under nästan två års tid kunde han inte sova på rygg, knappt luta sig mot en stol och jag kunde inte ens krama honom. Varje morgon räknade han hur många blodfläckar det hade blivit på hans t-shirt under natten.

Han prövade naturligtvis många olika saker under dessa år, från konventionell medicin som gav honom depression och ledvärk efter två veckor, till örtmedicin. Örtmedicinen hjälpte honom att bli, som han själv sa, sjuttio procent bättre på tre veckor. Hans rygg började läka, men var full med ärr.

För ett par månader sedan fick han förmånen att få vara försökskanin hos en leverantör av superfoods för att se om MSM skulle påverka hans hy.

MSM är en näringsmässig form av svavel, som är en viktig komponent i bildandet av bland annat kollagen. MSM stärker muskler, ben, leder och hud, hår och naglar. Den hjälper också till att främja elasticiteten och gör cellväggarna mer genomträngliga, så att näring och vatten lättare kan flöda fritt i cellerna. Det bidrar också till att cellerna kan släppa ut sitt avfall och rena sig.

Josephs hud har kommit ett steg till i läkningen. Hans ansikte är idag i stort sett helt fritt från acne och han sa nyligen att det känns som om han äntligen fått huden tillbaka på ryggen.

Om du har problem med hud, hår, naglar, muskler eller ben kan det vara värt att prova MSM. Det har en bitter smak så för att vänja dig vid smaken kan du börja med att ta en halv tesked i ett glas vatten och gradvis öka dosen. Du kan gå upp till två teskedar varje dag om du vill. Börja dagen med att dricka MSM och vänta tjugo minuter innan du äter din frukost. Om du pressar i lite färsk saft från citron blir smaken bättre.

Spa