Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Grönt är skönt
Gröna blad är det enda som kan omvandla solsken till mat som alla varelser kan äta, säger Victoria Boutenko. I hennes bok ”Green smoothies revolution” pratar hon sig varm för gröna drinkar. Gröna drinkar är gjorda på gröna blad och frukt.

Hon skriver vidare att det inte skulle finas liv på vår planet om det inte fanns gröna blad och att deras livssyfte är att producera klorofyll.

Klorofyll är som solsken i vätskeform och gröna blad innehåller otroligt mycket näring. Frön innehåller också mycket näring men de innehåller också mer eller mindre giftiga komponenter för att skydda dem från att bli uppätna. De gröna bladen innehåller mest näring när de är nyutvecklade.

Vitamin K finns det gott om i gröna blad och det har forskats på vilka sjukdomar som är länkade till vitamin K-brist. Det är bland annat hudcancer, levercancer, näsblödning och att man väldigt lätt får blåmärken.

Att dricka gröna smoothis är ett bra sätt att få i sig mer grönt. Du kan mixa dem med frukt för att få en söt god smak och att mixa maten gör den lättare för kroppen att ta upp. Den blir ”förtuggad”, mer än vad du själv kan tugga din sallad.

Har du en Ipone kan du ladda ner en App med recept från Victoria på gröna smoothisar. Den kostar bara sju kronor och du får mycket för pengarna . Gå till applestore och sök på green smoothies.

Här kommer ett recept från Victoria på en grön drink

”The laughing gorilla”
• 1/ 2 huvud romansallad
• 2 mogna bananer
• 2 apelsiner
• 1 mango
• Ca 8 dl vatten

Det kommer en varningstext till den här drinken:
Om du konsumerar gröna smoothisar kan det resultera i spontana, extremt smittsamma gorillaskratt :-)
Spa