Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Detta kan du göra själv: 8 anti-aging-tips!
1. Använd solskyddsmedel – varje dag, året runt, på de delar av huden som exponeras för solljus, och det gäller även om det är molnigt ute! Se tidigare inlägg i detta ämne.

2. Använd mjukgörande krämer – mycket och ofta! Se tidigare inlägg i detta ämne.

3. Undvik rökning. När man studerar enäggstvillingar där den ena av dem rökare, ser man tydligt hur rökaren ligger före i hudens åldrandeprocess.

4. Ät varierad och ordentlig mat, då får du också i dig ämnen som, via blodförsörjningen, ger näring till hud, hår och naglar – viktiga ämnen som är näst intill omöjliga att tillföra utifrån. Undvik alltför mycket socker och andra kolhydrater. Se tidigare inlägg i detta ämne.

5. Motionera! Med en ökad genomblödning blir huden fräschare och får mer lyster. Med mer muskler på kroppen blir dessutom hudens successivt minskade elasticitet mindre framträdande.

6. Vårda din sömn! Det är under den välgörande djupsömnen som hela kroppen återhämtar sig, bygger upp och reparerar.

7. Drick tillräckligt med vatten.

8. Tänk på att huden är själens spegel och det som är bra för din hälsa, både mentalt och fysiskt, är också bra för din hy. Försök att leva ett varierat liv, rikt på relationer och sociala och kulturella upplevelser. Lev sunt och rör på dig så mycket du kan.

Om ovanstående åtta tips känns sådär lagom svåra att leva efter, finns det en quick fix, enligt hudprofessor Lennart Emtestam:
– Levande ljus, en till två glas rödvin och gott sällskap! Då ser vem som helst genast tio år yngre ut.

KÖP DINA KOSTTILLSKOTT PÅ EKOBUTIKEN.SE: http://www.ekobutiken.se/...Spa