Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Det viktigaste jag har lärt mig om raw food är grönt
Ett besök hos en naturläkare nyligen gav ett intressant resultat. Det gjordes en analys av mitt blod. Man kan bland annat se hur de röda och de vita blodkropparna mår. Jag ville nyfiket se min allmänna hälsostatus, för jag har nog aldrig mått så bra som jag gör nu, men ville ändå se vad som kom fram i en sådan analys.

Det första han sa var ”å så vackert”, det var mina röda blodkroppar han tittade på då i sitt mikroskop. Jag kunde följa det han såg genom en dataskärm som var kopplad till mikroskopet. Han pekade på flödet och sa att det syntes att jag tränade regelbundet.
Jag har nyss flyttat så min träning har mest bestått i att lyfta flyttkartonger på sistone. Det var faktiskt ganska länge sedan jag tränade regelbundet.

Men det som jag gjort regelbundet under en tid är att äta grönt och framförallt groddar. Jag har groddat olika sorters linser som jag ätit av minst en gång varje dag. Till frukost äter jag ofta groddade solroskärnor eller groddat bovete.

Min egen analys är att det är den biten i min kost som gett mig ett så bra blodvärde.

Victoria Boutenko har i sin bok ”Grönt för livet” inspirerat både mig och många andra till att äta mer grönt. Hon menar att det gröna borde vara basen i vår kost. Hon beskriver i sin bok hur hon och hennes familj hade ätit enbart raw food i ungefär fem år när de började känna hur de tappade lusten för den maten och de kände att de inte mådde lika bra längre.

Victoria började forska i vad som fattades, hon ställde sig frågan – vad åt människan innan hon upptäckte elden? Vad är vår naturliga kost? För att närma sig svaret började hon studera schimpanser och vad de åt när de befann sig i sitt naturliga element och inte på zoo. Ungefär hälften var bladgrönt, hälften frukt och förutom lite bark och insekter.

Victoria och hennes familj hade låtit bli att äta bladgrönt för de tyckte inte om smaken, men hon fick en idé att mixa bladen med vatten och blanda i en banan. Helt plötsligt fick hon en välsmakande drink. Hon började mixa olika gröna blad med frukter och dagligen dricka av det och märkte hur hennes energinivå ökade markant.

En av de som gått distanskursen ”5 veckor raw” berättade att hon under kursen gjorde en grön drink varje morgon och den gjorde att hon tappade lusten att dricka sitt morgonkaffe. Hon fick sin energikick från drinken istället.

En god grön drink får du genom att blanda ett stånd romansallad med en ananas plus vatten. Mixa allt slätt i en mixer.
Spa