Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


5 tips på hur du boostar ditt immunförsvar
Raw food innehåller massor med näring eftersom inget har förstörts av uppvärmning. Därför får du ett starkare immunförsvar bara genom att äta mat. Men det finns några saker du kan göra för att förstärka ditt immunförsvar och lättare stå emot höstens bacill- och virusattacker.

Vitlök
Jag älskar vitlök, både för smaken och för hur den påverkar vårt immunförsvar. Första gången jag testade färsk vitlök som medicin hade jag bihåleinflammation, den hade hållit på ett tag och ville inte ge mig sig. Då gjorde jag en blandning av groddade linser, olivolja, äppelcidervinäger, salt och 6 klyftor vitlök. Jag åt ett par matskedar ungefär varannan timme. Magen bryter ner maten den får och skickar ut näringen i blodet så att det når ut till rätt ställen i kroppen. Tricket är att äta ofta så att vitlökens läkande faktorer alltid finns i blodströmmen.
Jag kunde bokstavligen känna hur inflammationen släppte taget och efter två dagar var jag helt frisk, sen dess säger jag ”vitlök” så fort jag hör någon som nyser.


Ingefära
Det är också en fantastisk god krydda och den stärker också immunförsvaret. Riv den över maten, gärna tillsammans med något salt som till exempel Tamari. Byt ut vitlöken mot ingefäran ibland, det kan ge än ännu bättre effekt. Dessutom är vi människor olika, för vissa kan ingefäran vara bättre än vitlöken. Inte raw food, men det blir ett gott te om du tar en bit av roten som du kokar några minuter och droppar i lite honung och eventuellt citron.
Tugga maten
70% av immunförsvaret finns i tarmarna, därför är det viktigt att du respekterar din mage. Stoppa inte i den vad som helst, den ska ta hand om det och sen ska kroppen ha det som byggmaterial. Du kan också köpa probiotika som är de goda bakterier som vi behöver för att kunna behålla bland annat ett friskt immunförsvar.
Prebiotika är ”mat” för de goda bakterierna. Genom att äta prebiotika hjälper du bakterierna att trivas bättre, och det kan du bland annat hitta i vitlök.


Sova
När en infektion är på väg att sätta sig i kroppen känner du dig trött. Det bästa du kan göra då är att lyssna på kroppen och gå och lägga dig. Det sämsta du kan göra är att strunta i signalerna och köra på så länge du håller. En god natts sömn i tidigt skede kan vara det du behöver för att kroppen ska kunna bekämpa infektionen.


Vara ute i ljuset
Frisk luft i kombination med att röra på sig, gör dig mer motståndskraftig mot alla baciller och virus som virvlar omkring. Ta vara på de soliga dagarna, gör dig ärenden som tvingar ut dig om du har svårt att komma iväg. En kvart om dagen är bättre än ingenting och det gör faktiskt skillnad.
Spa