Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


109 år och ung!
Den 17 augusti fyllde Bernando LaPallo 109 år. Han är en raw foodare som äter huvudsakligen frukt och grönsaker. Han äter även fisk och unnar sig kött en gång om året.

När jag började intressera mig för raw food ville jag hitta människor som hade ätit raw under en längre tid för att se hur de såg ut att må. Jag var skeptisk och ville få bevis på om det verkligen var bra att äta enbart raw. Det jag såg var en stor andel mycket välmående människor. Jag gick över till att fascineras och inspireras av dessa personer.

Bernardo Lapallo lever fortfarande ett aktivt liv, han föreläser och hjälper människor att förbättra sina levnadsvanor. Han har dessutom något som inte många i hans ålder har (ja, hur många finns det som är i hans ålder?). Han har en dröm om att öppna en restaurang! Om man har framtidsvisioner finns det gott om liv och energi kvar och det är något som inspirerar mig väldigt mycket.

En annan person som jag gärna refererar till är en man vid namn Storm, speciellt när jag får frågor om hur man får i sig tillräckligt med protein av en raw food kost. Vill du själv se kan du göra det här http://www.thegardendiet.com/... Bilderna är tagna 2006 när han var 53 år gammal och hade varit raw i 31 år.

Valnötspaté

2 dl valnötter
5 stora soltorkade tomater
1 kruka basilika, hackad
1 msk linfröolja
1 msk juice från en citron
1 msk tamari
1 klyfta vitlök, hackad
½ tsk salt
5 msk vatten

Om tomaterna är torra kan du lägga dem i blöt ett par timmar och sedan använda dig av ”toamtvattnet”. Lägg först i valnötter och tomater i matberedaren och kör en stund. Lägg sen i alla övriga ingredienserna. Ta vattnet sist och häll i så att du får en lagom konsistens. Den ska vara mjuk men inte vattning.

Lägg patén i romansalladsblad, eller forma till bollar och ät tillsammans med en sallad.


Spa